Limoncello truffel recept vulling voor bonbons

Ingrediënten

2 dl slagroom
150 gr glucosestroop ( online te bestellen)
1000 gr donkere chocolade minimaal 55% cacaomassa
2,5 dl Limoncello
200 gr zachte boter
rasp van een citroen
1 kleine pepertje fijngesneden
Donkere chocolade voor het doorhalen van de truffels
Cacaoboter ( online te bestellen)
Cacaopoeder

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je roomtruffels van limoncello met rode peper

Smelt de chocolade au bain marie. Verwarm de room en de glucose in een pan en roer dit door de gesmolten chocolade. Voeg dan de boter, citroenschil, peper en de limoncello toe en roer dit glad. Neem een plateau en leg hier vet vrijpapier op. Spuit met behulp van een spuitzak kleine bolletjes op het vetvrij papier zet het plateau dan in de koelkast en laat de bolletjes chocolade goed opstijven. Bestrooi een plateau met wat cacaopoeder en smelt de pure chocolade met wat cacaoboter au bain marie. Haal nu 1 voor 1 de truffels door de gesmolten chocolade ( zorg dat deze niet te heet is) en leg deze op het plateau met de cacaopoeder. Strooi er wat cacaopoeder overheen en laat de chocolade goed uitharden.Tip: Bewaar de truffels tussen vetvrij papier in een afgesloten bak in de  koelkast +/- 1 week. Je hoeft ook niet alles in 1 keer door te halen, bewaar wat van de bolletjes in een plastic zakje in de dv.