Lever saus de smaakmaker voor recepten uit de filipijnse keuken

Ingrediënten

150 gr kippenlevers schoongemaakt
3 eetlepels kokosazijn te koop in de toko of anders appelazijn
2 eetlepels panko te koop in de toko
3 teentjes knoflook fijn gesneden
1 ui fijngesneden
20 gr rietsuiker
Zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Lever saus de smaakmaker voor recepten uit de Filipijnse keuken

Doe de 5 dl  water in een pan en breng dit aan de kook. Voeg dan de schoongemaakte kippenlevers toe zet het vuur lager en laat zachtjes 3 minuten doorkoken. Zet dan het vuur uit  giet de kippenlevers in op een bolzeef af en zet er dan een pannetje onder. Druk de kippenlevers door een bolzeef en voeg aan dit vocht de andere ingrediënten toe.  Zet de pan op het vuur en laat dit op laag vuur tot de helft inkoken. Serveer deze saus bij de krokante buikspek lechon kawali uit de Filipijnse keuken