Lemper recept uit de indonesische keuken (gevulde rijstrolletjes)

Ingrediënten

250 gr kleefrijst (bras ketan)
200 gr kippengehakt
60 g santen (ingedikte kokosmelk, in de toko in blokken)
Zout
1/2 el zonnebloemolie
1 kleine ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 theelepel ketoembar (korianderzaad)
1/2 theelepel djinten (gemalen komijnzaad)
1 theelepel koenjit (geelwortel)
1 eetlepel goela djawa (palmsuiker)
2 st djerek peroetblad (limoenblaadjes)

Streetfood kookworkshop

kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen

Normaal: 62,50 euro p.p.

Nu: 57,50 euro p.p.

Bereiding

Recept voor lemper ( gevulde rijstrolletjes) uit de Indonesische keuken

Breng 4 dl water met de helft van de santen en wat zout aan de kook en roer tot de santen is opgelost.Voeg de rijst toe en kook die afgedekt in ca. 30 minuten zachtjes gaar en heel zacht.Verhit de olie in een wok (of hapjespan met antiaanbaklaag) en bak de kip gaar.Voeg de ui, knoflook, ketoembar, djinten, koenjit en goela djawa toe en roerbak alles ca. 3 minuten.Voeg de rest van de santen, 2 dl water en de djeroek poeroet toe en breng het geheel al roerende aan de kook.Laat het mengsel zachtjes in ca. 10 minuten pruttelen tot al het vocht verdampt is en verwijder dan de djerek peroet .Leg 10 stukken magnetronfolie ( of banaanblad) van ca.20×20 op een werkbank.Spreid op elk stuk een dun laagje rijst van ca.10×5 cm uit en verdeel de vulling in de lengte over het midden.Vorm de rijst met behulp van de folie tot een rolletje en verpak dat strak in de folie en draai de uiteinde goed dicht.Verwarm de lemper in de magnetron in een minuut op de hoogste stand, of in een stoompan.