De lekkerste sinterklaas chocolade reep maak je zelf

Ingrediënten

350 gr notenmelange ongezouten
350 gr echte pepernoten in kleine stukjes gesneden
50 gr rozijnen
100 gr gedroogde cranberry klein gesneden
50 gr chiazaad
200 gr dadels zonder pit
3 eetlepels cacaopoeder
3 theelepels speculaaskruiden
100 gr gedroogde pruimen zonder pit klein gesneden
100 gr abrikozen zonder pit klein gesneden
150 gr chocolade gesmolten
100 gr kokos crème gesmolten

Tapas kookworkshop

Tapas kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen

Normaal: 62,50 euro p.p.

Nu: 57,50 euro p.p.

Bereiding

 De lekkerste sinterklaas chocolade reep maak je zelf

Doe de noten melange met de dadels in de keukenmachine en draai dit door. Giet de inhoud dan in een kom en meng dit met de andere ingrediënten. Stort de chocoladereep op een met bakpapier belegde plateau en laat in de koelkast opstijven. Snij daarna in stukken en verpak in cellofaan.

Zoals je ziet is het een makkelijk recept voor het maken van een Sinterklaas chocolade reep. Met dit recept kun je  eindeloos variëren. Voor de gasten die gek zijn op superfood kun je bv een aantal van de gedroogde vruchten vervangen voor chiazaad, hennepzaad, quinoa, goji bessen, lijnzaad, pompoenpitten, walnoten, pistachepitten, pijnboompitten enz. Als je deze reep in kleine stukjes snijd dan kun je er ook evt een leuk Sinterklaas dessert mee maken. Combineer het dan met de speculaasrijst met gecondenseerde melk of taai-taai schuim. Een ander optie is om de schuim van marsepein hier bij te doen en dan nog een lekker donkere chocoladesaus. Het recept voor de chocoladesaus kun je ook op deze site vinden.