Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Langoustine bouillon maken recept
Ingrediënten
1 kg langoustine schalen, koppen en scharen fijn gehakt
1 dl witte wijn
2 ltr niet te sterke kippenbouillon
2 st trostomaten in 4 stukken gesneden
1 bosje bosui grof gesneden ( zonder het groen)
1 teentje knoflook fijn gesneden
100 gr knolselderij schoongemaakt en in blokjes gesneden
50 gr winterwortel schoon gemaakt en in blokjes gesneden
½ eetlepel venkelzaad
zonnebloemolie
Maleise kookworkshop
- Inclusief (alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
- Ex de BTW
Normaal: 75 euro p.p.
Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.
Bereiding
Zo maak je bouillon van verse langoustine basis langoustinesoep
Verhit de olie in een pan en bak de langoustine kort aan. Blus af met de witte wijn en de bouillon en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en schep het schuim van de bovenkant af. Voeg dan de rest van de ingredienten toe en laat dit de bouillon 40 minuten zachtjes trekken. Zet dan het vuur uit en passeer door een doek. Zet de bouillon weg in de koelkast en clarifeer deze de volgende dag.