Langoustine bouillon maken recept

Ingrediënten

1 kg langoustine schalen, koppen en scharen fijn gehakt
1 dl witte wijn
2 ltr niet te sterke kippenbouillon
2 st trostomaten in 4 stukken gesneden
1 bosje bosui grof gesneden ( zonder het groen)
1 teentje knoflook fijn gesneden
100 gr knolselderij schoongemaakt en in blokjes gesneden
50 gr winterwortel schoon gemaakt en in blokjes gesneden
½ eetlepel venkelzaad
zonnebloemolie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je bouillon van verse langoustine basis langoustinesoep

Verhit de olie in een pan en bak de langoustine kort aan. Blus af met de witte wijn en de bouillon en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en schep het schuim van de bovenkant af. Voeg dan de rest van de ingredienten toe en laat dit de bouillon 40 minuten zachtjes trekken. Zet dan het vuur uit en passeer door een doek. Zet de bouillon weg in de koelkast en clarifeer deze de volgende dag.