Lamsvlees in limoen kruidensaus le lawar anak domba

Ingrediënten

500 gr lamsvlees ( stoof ) in stukjes gesneden
2 uien fijngesneden
5 teentjes knoflook fijngesneden
2 rode pepers zonder het zaad fijngesneden
1 theelepel trassi
5 kemiri nootjes
1 eetlepel laos fijn geraspt
1 eetlepel ketoembar
2 theelepels djintan
1 st serhe in de lengte doormidden gesneden
8 bl djeroek poeroet
1 ltr water
rasp van een limoen
sap van een limoen
1 theelepel zout
2 dl santen

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Inclusief de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70 euro p.p.

Bereiding

Lamsvlees in en limoen kruiden saus naar indonesisch recept

Lamsvlees in en limoen kruiden saus naar indonesisch recept

Stamp de uien, rode peper en de knoflook fijn in een vijzel of gebruik de keukenmachine. Voeg dan de trassi, kemirie,laos, ketoembar,djerek poeroet en limoenschil toe en maak hier een fijne pasta van. Verhit de olie in een pan en bak de kruidenpuree en de serhe kort aan. Voeg dan het vlees toe en bak dit kort mee. Voeg dan het water toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en stoof het vlees langzaam gaar en voeg op het laatste moment de santen en het limoensap toe. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met zelfgemaakte atjar