Meer informatie bel: 030 7370051 info@keukenvuur.nl

Lamscurry recept uit de Maleise keuken Kari Kambing

Curry van lamsvlees recept uit de Maleise keuken
Recepten uit de Maleise keuken

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 500 gr lamsvlees in blokjes gesneden
– 250 gr aardappel in kleine blokjes gesneden
– 3 tomaten in 4e gesneden
– 4 rode pepers in ringen gesneden
– 5 dl water
– olie
– suiker
– zout
– 2 stuks sereh in 4e gesneden
– 2 kerriebladeren of 1 eetlepel gedroogde bladeren
– 1 theelepel gemalen komijn
– 1 theelepel gemalen venkel
– 1 theelepel gemalen korianderzaad
– 3 stuks steranijs
– 1 kaneelstokje
– 4 sjalotten fijngesneden
– 3 teentjes knoflook fijngesneden
– 3 kemirinoten fijngesneden
– 1 theelepel chilipoeder
– 3 theelepels kerriepoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 eetlepel gember fijngesneden

Bereiding:

Verhit  olie in een wok en voeg de  sereh, kerriebladeren, komijn, venkel, koriander, steranijs en kaneelstokje toe, bak dit 20 seconden.Voeg dan de sjalot, knoflook, kemirienoten, chilipoeder, kerriepoeder, kurkuma en de gember toe en bak dit 20 seconden.Voeg dan het vlees ,aardappels, tomaten, pepers, suiker en wat zout toe en bak dit 30 seconden mee.Blus dit af met het water en kook de curry langzaam gaar.

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
lokale markt Siep Raep Cambodja
Salade van Jackfruit met oesterzwammen en basilicum naar Cambodjaanse recept
lokale markt Siep Raep Cambodja
Cambodjaanse salade van groen mango gerookte vis en gedroogde garnalen
Recepten uit de Maleise keuken
Visfilet in pittige tamarinde saus een specialiteit uit de Maleise keuken
Lolly van citroengras gevuld met kippengehakt Streetfood uit Loas
Citroengras gevuld met kippengehakt het Streetfood uit Laos