Lamscurry recept uit de maleise keuken kari kambing

Ingrediënten

500 gr lamsvlees in blokjes gesneden
250 gr aardappel in kleine blokjes gesneden
3 tomaten in 4e gesneden
4 rode pepers in ringen gesneden
5 dl water
olie
suiker
zout
2 stuks sereh in 4e gesneden
2 kerriebladeren of 1 eetlepel gedroogde bladeren
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen venkel
3 teentjes knoflook fijngesneden
1 theelepel gemalen korianderzaad
3 stuks steranijs
1 kaneelstokje
4 sjalotten fijngesneden
3 kemirinoten fijngesneden
1 theelepel chilipoeder
3 theelepels kerriepoeder
1 theelepel kurkuma
1 eetlepel gember fijngesneden

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Curry van lamsvlees met specerijen recept uit de Maleise keuken

Verhit  olie in een wok en voeg de  sereh, kerriebladeren, komijn, venkel, koriander, steranijs en kaneelstokje toe, bak dit 20 seconden.Voeg dan de sjalot, knoflook, kemirienoten, chilipoeder, kerriepoeder, kurkuma en de gember toe en bak dit 20 seconden. Voeg dan het vlees ,aardappels, tomaten, pepers, suiker en wat zout toe en bak dit 30 seconden mee.Blus dit af met het water en kook de curry langzaam gaar.