Meer informatie bel: 030 7370051 info@keukenvuur.nl

Lamscurry recept uit de Maleise keuken Kari Kambing

Curry van lamsvlees recept uit de Maleise keuken
Recepten uit de Maleise keuken

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 500 gr lamsvlees in blokjes gesneden
– 250 gr aardappel in kleine blokjes gesneden
– 3 tomaten in 4e gesneden
– 4 rode pepers in ringen gesneden
– 5 dl water
– olie
– suiker
– zout
– 2 stuks sereh in 4e gesneden
– 2 kerriebladeren of 1 eetlepel gedroogde bladeren
– 1 theelepel gemalen komijn
– 1 theelepel gemalen venkel
– 1 theelepel gemalen korianderzaad
– 3 stuks steranijs
– 1 kaneelstokje
– 4 sjalotten fijngesneden
– 3 teentjes knoflook fijngesneden
– 3 kemirinoten fijngesneden
– 1 theelepel chilipoeder
– 3 theelepels kerriepoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 eetlepel gember fijngesneden

Bereiding:

Verhit  olie in een wok en voeg de  sereh, kerriebladeren, komijn, venkel, koriander, steranijs en kaneelstokje toe, bak dit 20 seconden.Voeg dan de sjalot, knoflook, kemirienoten, chilipoeder, kerriepoeder, kurkuma en de gember toe en bak dit 20 seconden.Voeg dan het vlees ,aardappels, tomaten, pepers, suiker en wat zout toe en bak dit 30 seconden mee.Blus dit af met het water en kook de curry langzaam gaar.

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
Alle recepten-voor-de-mexico-kookworkshop
Ovenschotel van kip met Mexicaanse peper tortillachips en avocado
Streetfood recepten keukenvuur
Zo maak je gevulde pannenkoeken het Streetfood uit India Pantaras
Vietnamese recepten
Zoete aardappel taartje met gamba het Streetfood van Vietnam
Vietnamese recepten
Varkensvlees gegaard in kokosmelk op de Vietnamese manier