Kweeperen puree voor bij de manchego naar Spaans recept

Doe de kweeperen samen met het merg van de vanillestokje en de citroenrasp in een pan en voeg net zo veel water toe totdat de kweeperen onder staan. Kook de kweeperen in 30 minuten gaar en giet deze dan af. Verwijder het  vanillestokje en bewaar dit op suiker. Draai de kweeperen in een keukenmachine tot puree weeg de puree en voeg net zo veel suiker toe als dat de puree weegt. Dus als je nog 1,5 kg puree hebt dan voeg je 1,5 kg suiker toe. Doe de puree dan weer in een pan en voeg de suiker en het limoensap toe. Breng dit langzaam aan de kook en blijf steeds roeren zodat het niet aanbrand (dit duurt ongeveer een uur). Als de puree dik is en een mooie oranje kleur heeft haal dan de pan van het vuur en stort dit in een met bakpapier beklede vorm. Zet de oven op 65 c en laat de puree 2 uur nadrogen.