Kroketten van zwarte bonen met bananenchips croquetas de frijol negro con chips de plÁtano

Ingrediënten

1 ui fijngesneden
2 teentje knoflook fijn gesneden
250 gr gekookte zwarte bonen fijngeprakt
2 bakbanaan in hele kleine stukjes gesneden
2 theelepel komijn
2 rode pepers in klein stukjes gesneden zonder het zaad
1 eetlepel gerookte paprika poeder
100 gr maismeel
3 trostomaten fijngesneden
1 grote eetlepel tomatenpuree 1/3 koriander fijngesneden
3 eieren losgeklopt
zout en peper
panko om te paneren
zonnebloemolie

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Verhit de olie in een pan en bak de ui, knoflook en peper kort aan. Voeg dan de bonen en de tomaten toe en bak deze kort mee. Voeg dan de kruiden en de tomatenpuree toe en laat dit inkoken tot de helft van het vocht verdampt is. Haal dan de pan van het vuur en voeg de maismeel, bakbanaan en de koriander toe laat het mengsel afkoelen en breng op smaak met zout en peper. Rol dan kleine kroketjes van deze massa en haal dit door de eiermix. Paneer de kroketjes in de panko en frituur op 180c tot goudbruin.