Kroketjes van taro en zoete aardappel streetfood vietnam cha khoai lang

Ingrediënten

150 gr zoete aardappel schoongemaakt en in 2 cm stukjes gesneden
150 gr taro schoongemaakt en in 2 cm stukjes gesneden
200 gr aardappel schoongemaakt en in 2 cm stukjes gesneden
½ bosje bosui fijn gesneden
2 tl kurkuma
1 teentje knoflook fijngesneden
1 rode peper zonder het zaad fijngesneden
1/3 bosje koriander blaadjes geplukt
2 el gefrituurde sjalotten
1 tl zout
1 tl zwarte peper gemalen
4 eieren losgeklopt met melk
bloem
panko

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

kroket van taro en zoete aardappel het Streetfood uit Vietnam

Stoom de de zoete aardappel, taro en de aardappel gaar. Als alles gaar is doe dit dan in de keukenmachine en draai kort door ( niet te lang anders word het behangplaksel!). Haal dan uit de keukenmachine en doe dit in een kom. Meng dit met de bosui, kurkuma, knoflook, rode peper, korianderblad, zout, sjalot en de gemalen peper goed door elkaar en vorm hier dan kroketjes van. Rol de kroketjes door de bloem dan door het ei en paneer in de panko. Frituur op 175c goudbruin haal dan uit de frituur en laat op keukenpapier uitlekken. Serveer met een lekker dip