Kroket met een vulling van granaatappel polenta honing en noten (dessert kroket)

Ingrediënten

8 dl granaatappelsap
250 gr maismeel fijn
pitten van ½ granaatappel
35 gr pistachepitten
30 gr walnoten
30 gr amandelen in stukjes gesneden
150 gr soezenbeslag rauw
50 gr roomboter in blokjes gesneden
2 theelepels oranjebloesemwater
100 gr honing
fijn maismeel
eiwit
grof maismeel

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Kroket met een vulling van granaatappel honing en noten

Breng het granaatappelsap in een pan aan de kook. Zet dan het vuur lager en voeg de polenta toe. Roer dit 10 minuten op laag vuur door haal de pan van het vuur en laat het beslag 1 minuutje afkoelen. Voeg dan de rest van de ingrediënten en het soezenbeslag toe en stort de vulling op een met bakpapier belegde vorm en dek deze vorm af met plastic. Zet de vulling dan in de koelkast en laat goed door koelen. Haal de vulling dan uit de koelkast en snij of rol deze in de gewenste vorm. Verdeel nu het fijne maismeel,het & grove maismeel en het eiwit in aparte kommetjes. Rol de opmaat gesneden vulling vervolgens door het fijne maismeel dan door het eiwit en paneer af met de grove maismeel. Frituur de kroket vervolgens op 180c goudbruin haal dan uit de frituur en leg nog even op vetvrij papier.