Kroket van kip met ras el hanout kruiden pompoen en gepofte aubergine

Ingrediënten

300 gr kip gebakken met ras el hanout kruiden en in stukjes gesneden
1 eetlepel ras el hanout kruiden
150 gr pompoen blokjes gaar gekookt
1 eetlepel ganzenvet
1 aubergine gepoft en in kleine blokjes gesneden
12 gr gelatine
7 dl kippenbouillon
110 gr boter
120 gr bloem
zout en peper
bloem
eiwit
panko

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Kroket van kip met ras el hanout kruiden pompoen en gepofte aubergine

 

Week de gelatine in een kom met ruim koud water. Smelt de boter op laag vuur in een pannetje voeg de ras el hanout kruiden toe en laat dit 20 seconden zachtjes pruttelen. Voeg dan de bloem toe roer dit met een houten lepel tot een deegbal en blijf zachtjes op laag vuur door roeren totdat de roux goed gaar is. ( dit zie je doordat de deegbal wat vettig gaat worden aan de bovenkant). Zet dan het vuur iets hoger blijf goed roeren en voeg beetje bij beetje de koude kippenbouillon toe zodat de roux met de vloeistof gaat binden tot de salpicon. Voeg dan de uitgeknepen gelatine toe roer goed door en zet dan het vuur uit. Voeg dan de kip, pompoen, ganzenvet  en de gepofte aubergine toe en roer dit voorzichtig door.  Breng op smaak met zout en peper. Stort de salpicon op een met bakpapier belegde vorm en dek deze vorm af met plastic. Zet de salpicon dan in de koelkast en laat goed door koelen. Haal dan de salpicon uit de koelkast en snij of rol deze in de gewenste vorm. Verdeel nu de bloem, de panko  en het eiwit in aparte kommetjes. Rol de salpicon vervolgens door de bloem dan door het eiwit en paneer af met de panko . Frituur de salpicon vervolgens op 180c goudbruin haal dan uit de frituur en leg nog even op vetvrij papier.