Kroket van sukadevlees met gepofte knoflook en sambal

 

Week de gelatine in een kom met ruim koud water. Smelt de boter op laag vuur in een pannetje en voeg dan de bloem toe. Roer dit met een houten lepel tot een deegbal en blijf zachtjes op laag vuur door roeren totdat de roux goed gaar is. ( dit zie je doordat de deegbal wat vettig gaat worden aan de bovenkant). Zet dan het vuur iets hoger blijf goed roeren en voeg beetje bij beetje de koude runderbouillon toe zodat de roux met de vloeistof gaat binden tot de salpicon. Voeg dan de uitgeknepen gelatine toe roer goed door en zet dan het vuur uit.Voeg dan het draadjes vlees en de knoflook toe en roer dit voorzichtig door. Breng op smaak met zout en peper. Stort de salpicon op een met bakpapier belegde vorm en dek deze vorm af met plastic. Zet de salpicon dan in de koelkast en laat goed door koelen. Haal dan de salpicon uit de koelkast en snij of rol deze in de gewenste vorm. Verdeel nu de bloem,  het paneermengsel  en het eiwit in aparte kommetjes. Rol de salpicon vervolgens door de bloem dan door het eiwit en paneer af met het paneer mengsel. Frituur de salpicon vervolgens op 180c goudbruin haal dan uit de frituur en leg nog even op vetvrij papier.

 

Laat een reactie achter