Krokante aubergine met honing een Spaanse tapas specialiteit bereiding:

Snij de aubergine in de lengte doormidden. Gebruik een Japanse mandoline of een heel scherp mes en snij de aubergine in de lengte in dunne plakjes. Leg de aubergine plakjes in een kom bestrooi ze met wat zout meng goed door en giet er dan het water over. Laat dit minimaal 15 minuten marineren. Giet na 15 minuten het water af en dep de aubergine plakken goed droog in een theedoek of keukenpapier. Doe de bloem in een kom. Giet de melk in een kom. Haal een plakje aubergine door de melk en druk deze aan allebei de kanten door de bloem. Leg de aubergine dan op een bord en herhaal dit totdat alle plakjes gepaneerd zijn. Frituur de gepaneerde aubergine plakjes dan goudbruin op 180c in een frituurpan. Om ze mooi egaal goudbruin te krijgen moet je de aubergine wel af en toe draaien. Als de aubergine goudbruin is haal ze dan uit de pan en laat even uitlekken op wat keukenpapier. Serveer de gefrituurde aubergine met de honing op een mooie bord.

Deze krokante aubergine of Berenjenas con miel is een gerecht dat  als specialiteit geserveerd word in de tapas restaurants in Spanje. De honing die er bij gereserveerd wordt verschild. Zo zijn er restaurants die er de befaamde miel de caña (rietsuikerstroop) bij serveren. Deze stroop is vergelijkbaar met rietsuikermelasse en is te koop in elke supermarkt in Spanje. In Malaga heb ik dit gerecht gegeten met verschillende soorten Honing die lokaal geproduceerd worden. Leuk om te bezoeken als je daar in de buurt bent het honingmuseum http://www.museodelamiel.com/  Daar krijg je tekst en uitleg over de bijen, productie en de verschillend soorten honing.

Krokante aubergine met honing een Spaanse tapas specialiteit

Tapasrecepten
Krokante aubergine met honing een Spaanse tapas specialiteit

Kan een van de gerechten zijn die onze gasten maken tijdens de tapaskookworkshop. Meer weten over onze tapasworkshop? hier kunt u ook de prijzen vinden.