Kriek lambiek chocolade taart

Ingrediënten

2 flesjes Kriek Lambic
250 gr boter in kleine blokjes gesneden
250 gr donkere couverture
5 eieren
160 gr bloem
2 eetlepels cacaopoeder
1 theelepel bakpoeder
250 gr bruine basterdsuiker
50 gr witte chocolade in stukjes gesneden

BBQ workshop

Personeelsuitje (1)
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers
  • Inclusief de BTW

Normaal: 78,50 euro p.p.

Nu: 72,50 euro p.p.

Bereiding

Doe de Kriek Lambiek bier in een pannetje kook dit in tot stroop en laat even afkoelen.
Smelt de chocolade en de boter au bain-marie.
Klop de eieren samen met de suiker luchtig in de keukenmachine.
Voeg dan beetje bij beetje de biersiroop toe en meng dit goed door.
Zet de keukenmachine dan uit en meng er voorzichtig de bloem, cacaopoeder en bakpoeder door.
Meng er dan de gesmolten chocolade door en de witte chocolade stukjes.
Stort dit mengsel in een met boter besmeerde bakvorm en bak de Kriek lambiek chocolade taart op 170c in ongeveer 15 minuten af. Serveren de Kriek lambiek chocolade taart met Maximus Bock 7 herfstbok bierijs

Koken met bier is heel gezellig met vrienden