Kreeftenboter recept

Ingrediënten

1kg kreeftenschalen in stukjes gesneden
1 teentje knoflook fijngesneden
4 sjalotten fijngesneden
1 kg roomboter
2 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel zout
2 ltr water

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je kreeftenboter de smaakmaker van kreeftensaus

Verwarm de boter zachtjes in een pan ( mag niet kleuren!!!!) voeg dan de kreeftenschalen, knoflook, zout en sjalot toe en stoof dit op laag vuur 15 minuten in de boter. Voeg dan de tomatenpuree toe en stoof dit 5 minuten op laag vuur mee. Blus af met het water breng dit aan de kook en zet dan het vuur uit. Laat de pan afkoelen en zet deze dan in de koelkast voor minimaal 5 uur. Na deze tijd kun je de boter van het water scheppen en is het klaar voor gebruik.