Korstdeeg tapas gevuld met gehakt empanadillas de carne

Ingrediënten

1 ui fijn gesneden
350 gr runder gehakt
2 eetlepels rozijnen in warm water geweekt
1 teentje knoflook
1 eetlepel gehakte peterselie
2 eieren
1 theelepel oregano
Peper en Zout
1 theelepel milde paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
Bloem
1 pak korstdeeg vierkantjes voor envelopjes

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

korstdeeg tapas gevuld met gehakt empanadillas de carne

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en bak op middelmatig vuur totdat het vlees een kleur krijgt. Laat de rozijnen uitlekken en voeg peterselie, oregano, paprikapoeder, en de komijn aan het vleesmengsel toe. Doe de deksel op de pan en laat het ongeveer 5 minuten pruttel , draai daarna het vuur uit. Laat dit mengsel koud worden. Stuif een beetje bloem op de werkbank en leg op de werkbank een vierkant korstplakje. Snij het plakje diagonaal door en leg met behulp van een eetlepel een beetje van het gehakt mengsel op het deeg. Breek 1 ei doormidden en doe dit in een bakje en klop dit los. Smeer nu met behulp van het kwastje een beetje losgeklopt ei op alle uiteinden van het deeg. En plak alle uiteinden aan elkaar. Neem een vork en doe hier wat bloem op, druk voorzichtig de uiteinde van het korstdeeg dicht. Plaats de pakketjes op een plaat met bakpapier en besmeer de bovenkant met het eigeel dat nog over is van het andere ei.Bak af in de oven +/- 180c 20 minuten.

Deze empanadillas de carne kun je ook vullen met verschillende andere ingrediënten. zo zijn er verschillende recepten in omloop met vis maar ze worden ook gevuld met andere soorten vlees. Wij hebben ook een recept op de website staan die gevuld wordt met een verse roomkaas en honing. Deze wordt gefrituurd en daarna in de kaneelsuiker gerold. Ook erg lekker als dessert bij een gezellig tapasavond thuis.