Komkommerdipsaus thaise keuken

Ingrediënten

2,5 dl water
250 gr suiker
2 theelepel zout
2 toeyblaadjes (pandanblad )
1 stukje galanga van 1 cm fijn geplet in een vijzel
1,2 dl witte wijn azijn

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

komkommer dip saus voor viskoekjes uit de thaise keuken

Deze komkommerdipsaus is een basis dipsaus waar aan je verschillende soorten ingrediënten kunt toevoegen. Deze dip kun je bijvoorbeeld serveren bij de Thaise viskoekjes maar ook bij Thaise saté is deze dip erg lekker.

 

komkommer dip saus voor Thaise viskoekjes

Bereiding:
Breng het water aan de kook, voeg suiker en zout toe en roer goed door tot alles is opgelost.Doe er de toeyblaadjes bij en de geplette galanga.Meng er vervolgens de witte wijnazijn door en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.Giet de saus door een zeef en laat afkoelen.

Neem 7 eetlepels basissaus en voeg hieraan toe, 1,5 eetlepel komkommer in kleine blokjes gesneden,2 theelepel fijngesneden sjalot en 1,5 eetlepel fijngesneden wortelblok. Gebruik dit recept voor de Thaise viskoekjes

pandanblad