Komkommer in het zuur recept uit de indonesische keuken atjar ketimoen biasa

Ingrediënten

4 komkommers
2 rode peper fijngesneden
2 rode peper fijngesneden
5 dl azijn
2 kruidnagel
2 sjalotten in ringetjes fijngesneden
4 eetlepels suiker
2 teentjes knoflook fijngesneden
2 theelepel zout
Zout voor de komkommers

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Komkommer in het zuur naar Indonesische recept voor de rijsttafel

Snij de komkommers in 4e in de lengte door en verwijder het zaad. Snij nu grove blokjes van de komkommer doe die in een vergiet en bestrooi met zout. Zet de komkommers onder druk weg en laat dit 30 minuten zo staan. Doe de azijn, peper, kruidnagel, sjalotten, suiker, knoflook en het zout in een pan en breng dit aan de kook.Haal dan de pan van het vuur en laat dit mengsel lauwwarm worden. Voeg dan de komkommer toe en zet dit mengsel in de koeling.