Kokosnoten taartjes recept uit de jamaicaanse keuken gizzada

Ingrediënten

Voor het Deeg
200 gr bloem
50 gr suiker
100 gr boter
2 eidooiers
2 eetlepels water
Voor de vulling
150 gr bruine basterdsuiker
3 eieren
1 dl ongeslagen slagroom
merg van1 vanille stokje
½ tl nootmuskaatpoeder
1 tl all spice
100 gr geraspte kokos
50 gr walnoten
25 gr gesmolten boter

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Taart van noten en specerijen uit de keuken van Jamaica

Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar in een kom en maak hier een soepel deeg van. Haal het deeg dan uit de kom en laat het een uur in de koelkast door koelen. Maak ondertussen de vulling door alle ingredienten in een kom door elkaar te roeren tot een stevig beslag. Besmeer een muffin vorm met boter en bestuif deze met bloem. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank tot een dikte van 1,5 cm. Steek met behulp van een ronde ring deeg rondjes uit het deeg en leg deze in de muffin vorm. Druk het deeg voorzichtig in de vormpjes en vul deze met het beslag. Bak de taartjes a fop 165 c in ongeveer 30 minuten