Kokos pompoen soep Vietnamees recept

Ingrediënten

2 stengels citroengras fijngesneden
5 st sjalotten fijngesneden
1 rode peper in ringetjes gesneden
1 lt kokosmelk
1,5 ltr kippenbouillon
5 st citroenblaadjes
350 gr pompoen in kleine blokjes gesneden
2 eetlepels vissaus
½ theelepel Thaise trassi
Rasp van 1 limoen
Sap van 1 limoen
20 blaadjes Thaise basilicum ( holy basil)

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Inclusief de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70 euro p.p.

Bereiding

Kokos pompoen soep Vietnamees recept

Doe de citroengras, rode peper, sjalot en trassi in een vijzel en stamp dit tot een gladde pasta ( je kunt het natuurlijk ook in de keukenmachine fijn draaien).
Giet de kokosmelk in een pan en voeg de pasta uit de vijzel toe.
Breng dit aan de kook zet dan het vuur lager en laat dit 5 minuutjes zachtjes doorkoken.
Voeg dan de bouillon, citroenblaadjes en de pompoen toe en kook de soep net zo lang door totdat de pompoen gaar is.
Voeg dan de vissaus, limoenrasp, limoensap en de Thaise basilicum toe en laat de soep nog 2 minuten zachtjes doorkoken.
Zet dan het vuur uit en breng de Kokos pompoen soep op smaak met evt wat extra vissaus en limoensap.

Meer weten over de Vietnamese keuken