Kokkels met een saus van artisjokken recept uit de spaanse keuken

Ingrediënten

500 gr kokkels
6 stuks kleine artisjokken schoongemaakt en in stukjes gesneden
2 sjalotten fijn gesneden
20 gr witbrood zonder korst en in blokjes gesneden
3 teentjes knoflook fijn gesneden
1 theelepel saffraanpoeder
1 theelepel gerookte paprika poeder
0,5 dl water
½ theelepel zout
2 dl witte rioja
zonnebloemolie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Kokkels met een saus van artisjokken uit de Spaans keuken

Verhit de olie in een pan en bak op laag vuur de knoflook en de uien kort aan. Voeg dan het brood toe en bak dit kort mee. Zet dan het vuur uit en doe de ingrediënten in de keukenmachine. Draai dit samen met de saffraan, artisjokken, water en paprika poeder fijn. Verhit de olijfolie in een pan bak de kokkels kort aan voeg dan de witte wijn en de saus uit de keukenmachine toe en schud de kokkels even om. Strooi dan het zout over de kokkels en dek de pan af met een deksel. Kook de kokkels in 6 minuten gaar en serveer in een diep bord met wat lekker salade erbij.