Zo maak je Koeksister naar klassiek Zuid Afrikaans recept

Deeg

Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom en kneed er een soepel deeg van. Laat het deeg dan 2 uur op kamertemperatuur rusten.

Siroop

Verwarm het water in een pan voeg dan alle ingrediënten toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat dit zachtjes 10 minuten doorkoken.Zet dan het vuur uit laat de siroop afkoelen en zet deze dan afgedekt in de koelkast.

Koeksisters

Rol het deeg  uit op een met bloem bestrooide werkbank  5 cm lang en 5 mm dikte.Snij het deeg dan in repen van 3 cm. Maak 2 inkepingen in het deeg en vlecht dit door elkaar zodat je een gedraaid  koekje krijgt ( idee van vlechtbrood).Frituur dit deeg dan goudbruin op 180c haal het uit de olie dep droog en laat dit zachtjes in de suikeroplossing  zakken. Als de koeksisters genoeg siroop opgenomen hebben haal ze dan uit de siroop. Tip: Doe de siroop in een kom en zet deze kom weer in een bakje ijs, zo nemen de warme koeken het beste de siroop op.