Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Koeksisters koekzusjes zuid afrikaans koekje
Ingrediënten
Voor het deeg
250 gr cakemeel
2 tl bakpoeder
1 groot ei
75 gr boter
2 dl water
½ tl zout
Voor de siroop ( bereid die een dag van te voren)
750 gr suiker
2 kaneelstokjes
1 tl verse gember geraspt
7 dl water
Sap van een limoen
Maleise kookworkshop
- Inclusief (alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
- Ex de BTW
Normaal: 75 euro p.p.
Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.
Bereiding
Zo maak je Koeksister naar klassiek Zuid Afrikaans recept
Deeg
Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom en kneed er een soepel deeg van. Laat het deeg dan 2 uur op kamertemperatuur rusten.
Siroop
Verwarm het water in een pan voeg dan alle ingrediënten toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat dit zachtjes 10 minuten doorkoken.Zet dan het vuur uit laat de siroop afkoelen en zet deze dan afgedekt in de koelkast.
Koeksisters
Rol het deeg uit op een met bloem bestrooide werkbank 5 cm lang en 5 mm dikte.Snij het deeg dan in repen van 3 cm. Maak 2 inkepingen in het deeg en vlecht dit door elkaar zodat je een gedraaid koekje krijgt ( idee van vlechtbrood).Frituur dit deeg dan goudbruin op 180c haal het uit de olie dep droog en laat dit zachtjes in de suikeroplossing zakken. Als de koeksisters genoeg siroop opgenomen hebben haal ze dan uit de siroop. Tip: Doe de siroop in een kom en zet deze kom weer in een bakje ijs, zo nemen de warme koeken het beste de siroop op.