Koekjes van tauge en garnalen recept uit de indonesische keuken rempah rempah oedang

Ingrediënten

100 gr Noorse garnalen fijngesneden
250 gr taugé
50 gr rijstebloem
1 theelepel bakpoeder
2 sjalotjes fijngesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
1 theelepel ketoembar
1 theelepel chilipoeder
4 lente uitjes fijn gesneden
2 eetlepels kokos
1 theelepel djahé
3 eetlepels water
1 ei
Zout en peper
Olie om te frituren

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Koekjes van tauge en garnalen uit de Indonesische keuken

Meng de bakpoeder, kokos, bloem, en de specerijen in een kom door elkaar.Voeg het water toe en roer dit goed door.Voeg de garnalen, taugé, sjalot, knoflook en lente uit toe en meng dit goed door.Voeg nu het ei en wat peper en zout toe .Rol van dit beslag kleine balletjes ter grote van een walnoot en druk deze plat.Frituur de schijfjes goudbruin en serveer ze met bananenchili saus.