Knoflook ingemaakt met specerijen en balsamicoazijn

Ingrediënten

8 bollen knoflook
5 dl witte balsamicoazijn
2 dl water
1 theelepel zwarte peperkorrels gebroken
1 theelepel korianderzaad
½ theelepel zout
2 st laurierblad
10 st all spice bessen

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Knoflook ingemaakt met specerijen en balsamicoazijn

Blancheer de hele bollen knoflook in ruim water en laat ze afkoelen in ijswater. Maak de bollen dan schoon en hou de teentjes apart. Verwarm de balsamicoazijn, water, peperkorrels, korianderzaad, zout, laurier en allspice in een pan en breng dit aan de kook. Voeg de knoflookteentjes toe en kook deze even mee. Zet dan het vuur uit en verdeel de knoflook met marinade over de weckpotten. Doe de weckpotten dicht draai deze om en laat afkoelen. Bewaar op een donkere plaats.