Knoflook ijs van verse knoflook

Ingrediënten

– 1 bol knoflook schoongemaakt
– 7,5 dl melk
– 7,5 dl slagroom
– merg van 1 vanillestokje
– 9 eidooiers
– 325 gr suiker

Italiaanse kookworkshop

Italiaanse kookworkshop kookstudio keukenvuur
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen

Normaal: 67,50 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Doe de teentjes knoflook in een pannetje met water en breng het water aan de kook. Zet dan het vuur uiten giet de knoflook op een zeef. Herhaal dit proces drie keer zodat de smaak van de knoflook zachter gaat worden. Snij de knoflook dan goed fijn .Meng in een rvs kom de eidooiers,5 dl melk en de suiker goed door elkaar. Doe de rest van de melk, knoflook, slagroom en de vanille in een pan en breng deze aan de kook. Ze dan het vuur lager en giet dit beetje bij beetje in de kom bij de eidooiers en roer goed door. Giet deze massa weer in de pan en breng dit langzaam onder voortdurend roeren tegen de kook aan ( mag niet koken!). Haal de pan dan van het vuur en giet de massa door een zeef. Laat dit goed afkoelen en draai op in een ijsmachine.