klassieke blanc manger uit de Franse keuken

Ingrediënten

Blanc manger 1

1 ltr melk
1 ltr slagroom geslagen
500 gr amandelspijs
100 gr suiker
25 gr gelantine
1 glaasje amorette

Blanc manger 2

1,5 ltr slagroom
1,3 ltr melk
750 gr amandelspijs
35 gr gelantine
1 borrelglas amaretto

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Blanc manger 1

Week de gelatine met koud water. Doe de melk met de suiker en de amandelspijs in een pan en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen. Zet dan het vuur weer hoger en voeg de uitgeknepen gelatine en de amorette toe en meng dit goed door. Zet dan het vuur uit en laat de massa op ijs afkoelen. Meng er dan de geslagen room door en stort af in vormpjes of in een terrine. Zet in de koelkast en laat minimaal 8 uur doorkoelen.

 

Blanc manger 2

Week de gelatine met koud water. Doe de melk met de amandelspijs in een pan en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen. Zet dan het vuur weer hoger en voeg de uitgeknepen gelatine en de amaretto toe en meng dit goed door. Zet dan het vuur uit en laat de massa op ijs afkoelen. Meng er dan de geslagen room door en stort af in vormpjes of in een terrine. Zet in de koelkast en laat minimaal 8 uur doorkoelen.