Kippensoep met okra bakbanaan en gamba’s sopa de pollo con quimbombo

Ingrediënten

500 gr okra schoongemaakt en in ringetjes van 2 cm stukken gesneden
1 ui fijngesneden
sap van 2 limoenen
5 tros tomaten in 4e gesneden
1 teentjes knoflook fijngesneden
200 gr kippendijenvlees in blokjes gesneden
1 dl sherry
2 theelepels oregano
1 grote bakbanaan in kleine blokjes gesneden
1/2 rode peper in stukjes gesneden zonder het zaad
1,5 ltr kippenbouillon
3 eetlepels olijfolie
1/3 bosje koriander fijngesneden
200 gr gamba’s gegaard en in de lengte door de helft gesneden
zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Kippensoep met bakbanaan en gamba naar Cubaans recept

Verhit de olie in een pan en bak de ui, knoflook, bakbanaan en de peper kort aan. Meng er dan de kip doorheen en bak deze kort mee. Voeg dan de tomaten, oregano,sherry en de kippenbouillon toe en breng alles aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat 15 minuten zachtjes inkoken.Dan voeg je de de okra toe en laat deze 10 minuten zachtjes meekoken.Breng op smaak met limoensap,zout en peper en voeg dan de gamba’s en de koriander toe