Kippenmaagjes en levers met bittere meloen bitter gourd sopropo recept uit de keuken van mauritius

Ingrediënten

3 st bittere komkommer bitter gourd sopropo
125 gr kippenlevers
125 gr kippenmaagjes schoongemaakt
1 tl maizena
1 tl suiker
3 el char-sia saus
4 teentjes knoflook fijn gesneden
1 el verse gember geraspt
1 tl maizena aangemaakt met 2 eetlepels rode wijn
zout en peper
zonnebloemolie
vetsin

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Kippenmaagjes met bitter gourd streetfood Mauritius

Snij de komkommer in de lengte doormidden verwijder het zaad en snij er dunne plakjes van. Snij de kippenlevers en de maagjes door midden en doe deze in een kom. Marineer dit met peper, zout en wat vetsin en meng dit goed door. Voeg dan 1 theelepel maizena toe en meng dit door. Verwarm de olie in een wok en bak de knoflook en gember kort aan. Voeg dan de bittere komkommer toe en bak dit kort mee. Voeg dan de char-sia saus toe en de suiker toe en bak alles 30 seconden mee. Zet dan het vuur uit doe een deksel op de pan en hou dit warm. Verhit in een andere wok weer wat olie en bak de maagjes 3 minuten kort aan. Voeg dan de lever toe en bak deze kort mee. Zet dan het vuur lager voeg de aangemaakte maizena en de warme groenten toe en breng alles aan de kook. Zet dan het vuur uit en breng op smaak met zout en peper.