Kippenfond zelfgemaakt (basis voor saus)

Ingrediënten

2 kg kippenkarkassen
1 soepkip
200 gr wortel in stukjes gesneden
1 ui in blokjes gesneden
200 gr wit van prei in ringen gesneden
4 stukjes folie
2 laurierblaadjes
2 teentjes knoflook in stukjes gesneden
5 liter water

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken tijdens een kookworkshop bij kookstudio keukenvuur
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Kippenfond basis voor sausen en soepen zelfgemaakt

Verwarm een oven voor op 250c doe de karkassen in een braadslee en bak de karkassen in de oven goudbruin. Haal dan de braadslee uit de oven en leg de karkassen met de soepkip in een pan en vul deze met het water.Breng het water aan de kook en schuim dan de vloeistof af, voeg de groenten en de kruiden toe en laat de vloeistof 2 uur zachtjes pruttelen.Neem na 2 uur de pan van het vuur en zeef de vloeistof door een fijne zeef, laat de fond daarna inkoken tot 1 liter.Tip: je kunt deze basis invriezen in een ijsblokjes vorm of in plastic bekertjes, zo heb je iedere keer las je het nodig hebt steeds verse fond.