Kippendijen uit de oven met bbq saus naar cubaans recept

Ingrediënten

500 gr kippendijenvlees in grove stukken gesneden
Sap van een limoen
Sap van een citroen
2 teentjes knoflook fijn gesneden
1 theelepel zout
Peper uit de molen
Bloemmengsel
100 gr bloem
50 gr maismeel
1 eetlepel gerookte paprika poeder( Pimenton de la Verra)
Voor de BBQ saus
3 dl tomatenketchup
3 eetlepels witte wijn azijn
1 teentje knoflook fijngesneden
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel suiker
Sap van een limoen
2 sjalotten fijngesneden
2 dl water
1 eetlepel gerookte paprikapoeder ( pimenton de la Verra)
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Werkwijze kip

Doe de kip in een kom en marineer deze met de ingrediënten voor de marinade ( min 2 uur) Dep na 2 uur de kip droog met wat keukenpapier en paneer deze in het bloemmengsel.Verhit de boter in een pan en bak de kip aan allebei de kanten goudbruin.Doe de kip dan in een ovenschaal en giet hier de BBQ saus over.Gaar de kip na in een oven van 180c in ongeveer 15 minuten.

Werkwijze BBQ saus

Verhit de olie in een pan en bak de sjalot en knoflook kort aan.Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en breng alles aan de kook. Breng op smaak met zout en peper.

Lekker met zelfgemaakt Pan de Coco