Kippendijen gekookt in rijst wijn ga ham ruou

Ingrediënten

650 gr kippendijen in stukjes gesneden
3 sjalotten fijngesneden
1 eetlepel verse gember geraspt
3 eetlepels annatto olie
4 eetlepels rijst wijn
4 eetlepels chili saus
1 dl kippenbouillon
3 eetlepels oestersaus
2 dl kokosmelk
2 teentjes knoflook fijngesneden
1 theelepel suiker
– 1/3 bosje thaise basilicumblaadjes geplukt
– zonnebloemolie
– zout en peper

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

kip in soja rijstwijnsaus recept Vietnamese keuken

Verhit de olie in een pan en bak de sjalot, knoflook en de gember kort aan. Voeg dan de annatto olie en de kip toe en bak deze kort mee. Meng er dan de  rijst wijn, chili saus, oestersaus, kokosmelk, kippenbouillon, knoflook en de suiker door en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat de kip langzaam gaar worden. Als de kip gaar is haal dan de pan van het vuur en roer en de basilicumblaadjes door, breng op smaak met zout en peper.