Kipfilet in een saus van limoengras en pepers ga xao sa ot

Ingrediënten

650 gr kipfilet in stukjes van 3 cm gesneden
2 eetlepels vissaus
1 theelepel zwarte peper gemalen
1 theelepel suiker
3 stengels limoengras fijngesneden
rasp van een limoen
3 rode peper zonder het zaad fijngesneden
1 dl kippenbouillon
2 teentjes knoflook fijngesneden
1 bosje bosui fijngesneden
1/3 bosje koriander fijngesneden
zonnebloemolie
limoen chili zout

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

 

Kipfilet in een saus van limoengras en peper recept Vietnamese keuken

Doe de kipfilet blokjes in een kom en marineer deze met de vissaus, gemalen peper en de suiker minimaal 1 uur. Verhit de olie in een pan en bak de limoengras, peper en de knoflook kort aan. Voeg dan de stukken kipfilet toe en bak deze kort mee. Blus af met de kippenbouillon en voeg de limoenrasp toe zet het vuur dan lager en gaar de kip door.

dan het vuur uit en mix er de bosui en koriander strooi er voor het serveren een beetje limoen chili zout over.