Kip tapas in knoflook pollo al ajillo

Ingrediënten

400 gr kippendijenvlees in kleine stukjes gesneden
4 eetlepels zonnebloemolie
2 teentjes knoflook fijngesneden
2 eetlepels witte wijn azijn
100 gr knoflook olijven door de helft gesneden
2 dl kippenbouillon
1/2 theelepel saffraan
1 dl witte wijn
1 takjes tijm
Zout en peper

Streetfood kookworkshop

kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen

Normaal: 62,50 euro p.p.

Nu: 57,50 euro p.p.

Bereiding

Stoofpot van kip met knoflook en olijven naar Spaans recept

Week de saffraan in de witte wijn.Verhit de olie in de pan en bak de kipstukjes aan beiden kanten aan.Voeg dan de knoflook toe en bak deze op laag vuur kort mee.blus af met de kippenbouillon, witte wijn saffraan mengsel en de azijn en breng dit aan de kook.Voeg dan de tijm en de olijven toe en kook de kip zachtjes gaar.Breng op smaak met zout en peper.