Kip tapas in bierbeslag pollo en san miguel

Ingrediënten

500 kippendijenvlees in stukken gesneden
3 dl bier
1 eetlepel verse tijm
1 st laurierblad
Rasp van ½ citroenschil
bloem
Zout
1/3 receptuur bierbeslag ( recept staat op de site)
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel knoflookpoeder
2 theelepels gedroogde peterselie
½ theelepel zout

Tapas kookworkshop

Tapas kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen

Normaal: 62,50 euro p.p.

Nu: 57,50 euro p.p.

Bereiding

In San Miguel bierbeslag gefrituurde kip uit de Spaanse keuken

Meng het kippenvlees met het bier, citroenrasp, tijm , laurier en het zout en laat dit minimaal 30 minuten marineren.Meng ondertussen het bierbeslag met de paprikapoeder, knoflookpoeder en de peterselie in een kom en voeg dan het zout toe.Haal de kip na 30 minuten ( liefst langer)dan uit de marinade en dep deze droog.Rol de kip door de bloem en haal deze dan door het bierbeslag.Frituur de stukjes kip goudbruin en knapperig .Haal ze dan uit de frituur en laat de stukjes uitlekken op wat keukenpapier en bestrooi met zout.