Kip met tequila en ananas uit de mexicaanse keuken

Ingrediënten

350 gr kippendijenvlees in grove stukken gesneden
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook fijn gesneden
1 ui fijn gesneden
½ groene paprika in klein blokjes gesneden
½ rode paprika in kleine blokjes gesneden
3 dl ananassap
100 gr ananas in kleine blokjes gesneden
2 eetlepels Teriyaki saus
1 eetlepel sojasaus
½ eetlepel rietsuiker
sap van een limoen
2 st rode peper fijn gesneden
1 dl Tequila
1 eetlepel maïzena aangemaakt met een 2 eetlepels water
2 theelepels uienpoeder
2 theelepels knoflookpoeder
1 theelepel gerookte paprika poeder
1 theelepel zout
3 st ei los geklopt
bloem
Panko ( Japans paneermeel te koop in de toko)
zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Kip met tequila en ananas recept uit de mexicaanse keuken

Doe de kippenstukjes in een kom en marineer deze met uienpoeder, zout, knoflookpoeder en paprikapoeder en laat dit 15 minuten marineren. Verhit voor de saus de olijfolie in een pan en bak de ui, knoflook, paprika en de rode peper kort aan. Zet dan het vuur lager en stoof de paprika in 5 minuten zachtjes gaar. Voeg dan de Tequilla, teriyaki saus, ananassap, sojasaus, rietsuiker en limoensap toe en breng alles aan de kook. Bind dit af met het maizena mengsel, voeg de blokjes ananas toe en zet dan het vuur uit. Breng de saus op smaak met zout en peper. Haal de stukjes kip door de bloem dan door het ei mengsel en paneer ze in panko. Frituur goudbruin op 180c en serveer met de Tequila saus.