Kip met tamarinde recept indiase keuken dalchini bathak

Ingrediënten

2 tl kurkuma
2 tl chilipoeder
3 el zonnebloemolie
4 tl gember knoflook pasta
2 el vloeibare tamarinde
2 el bruine basterdsuiker
3 el water
500 gr kippendijenvlees in blokjes gesneden
Zout
6 stuks kerriebladeren ( te koop bij de toko )

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Kip in een marinade van tamarinde uit de keuken van India

Bereiding:

Zet een pan met water en zout op het vuur en kook hierin zachtjes de kip gaar.Verhit de olie in een pan en bak op zacht vuur de kerriebladeren. ( 10 seconden).Voeg de knoflook gemberpasta , tamarinde, bruine suiker kurkuma , chilipeper en het water toe en breng dit aan de kook.Voeg de gare kip toe en laat dit nog even zachtjes mee sudderen.