Meer informatie bel: 030 7370051 info@keukenvuur.nl

Kip met saffraan kokossaus recept uit de Caribische keuken Poulet au lait de coco

Kip met saffraan kokossaus recept uit de Caribische keuken Poulet au lait de coco
Caribische kookworkshops

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 500 gr kippendijenvlees in kleine stukjes gesneden
– 2 uien fijngesneden
– 1 teentjes knoflook fijngesneden
– 1 theelepel kerriepoeder
– 2 eetlepels boter
– Beetje saffraan ( geweekt in witte wijn)
– 4 dl kokosmelk
– 5 dl kippenbouillon
– 1/2 theelepel zout
– Peper uit de molen

Bereiding:

Verhit de boter in de panen bak de kip goudbruin.Voeg dan ui, knoflook, kerriepoeder en de saffraan toe en laat dit zachtjes mee pruttelen.Voeg de kokosmelk en de kippenbouillon toe en breng dit aan de kook.Zet dan het vuur lager en laat de kip zachtjes gaar worden.Breng op smaak met zout en peper.

 

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
Recepten uit india voor de kookworkshops van keukenvuur
Naanbrood met kokos amandel pistache en rozijnen Peshwari Naan
Alle recepten-voor-de-mexico-kookworkshop
Chili Sin Carne vegetarische chili uit de Mexicaans keuken makkelijk recept
Recepten uit de keuken van Indonesie
Zo maak je de originele Indonesische pindasaus (satésaus)
Panisse uit Marseille
Bouillabaisse Fruits de mer ook de Panisse is een specialiteit uit Marseille