Meer informatie bel: 030 7370051 info@keukenvuur.nl

Kip met saffraan kokossaus recept uit de Caribische keuken Poulet au lait de coco

Kip met saffraan kokossaus recept uit de Caribische keuken Poulet au lait de coco
Caribische kookworkshops

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 500 gr kippendijenvlees in kleine stukjes gesneden
– 2 uien fijngesneden
– 1 teentjes knoflook fijngesneden
– 1 theelepel kerriepoeder
– 2 eetlepels boter
– Beetje saffraan ( geweekt in witte wijn)
– 4 dl kokosmelk
– 5 dl kippenbouillon
– 1/2 theelepel zout
– Peper uit de molen

Bereiding:

Verhit de boter in de panen bak de kip goudbruin.Voeg dan ui, knoflook, kerriepoeder en de saffraan toe en laat dit zachtjes mee pruttelen.Voeg de kokosmelk en de kippenbouillon toe en breng dit aan de kook.Zet dan het vuur lager en laat de kip zachtjes gaar worden.Breng op smaak met zout en peper.

 

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
lokale markt Siep Raep Cambodja
Salade van Jackfruit met oesterzwammen en basilicum naar Cambodjaanse recept
lokale markt Siep Raep Cambodja
Cambodjaanse salade van groen mango gerookte vis en gedroogde garnalen
Recepten uit de Maleise keuken
Visfilet in pittige tamarinde saus een specialiteit uit de Maleise keuken
Lolly van citroengras gevuld met kippengehakt Streetfood uit Loas
Citroengras gevuld met kippengehakt het Streetfood uit Laos