Kip met limoen recept chicken tamborine aboriginal recept

Ingrediënten

500 gr kipfilet in kleine blokjes gesneden
2 theelepels zwarte peper
1 grote ui in 4e gesneden ( parten )
2 eetlepels zonnebloemolie
2 theelepels geraspte verse gember
2 teentjes knoflook fijngesneden
2 eetlepels soja saus ( paddenstoel )
2 dl limoensap ( of citroensap )
Spiesjes
rasp van 1 limoen of citroen ( bio)

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Mix in een kom de peper, gember, knoflook, sojasaus en het limoensap en limoenrasp goed door elkaar.Voeg de kippenblokjes toe en mix dit goed door de marinade.Zet de kom in de koelkast en laat de kip 30 minuten marineren.Verhit in een pan de olie en bak de ui op laag vuur zacht.Haal de uien uit de pan en leg deze op een bord.Spies de uien en de kip op een stokje en bak dit in de oven ( BBQ of een Tefal pan gaar )