Kip met koriander recept uit de indiase keuken murgh ka bharta

Ingrediënten

3 el zonnebloemolie
1 grote ui in ringen gesneden
4 tomaten in 4e gesneden
4 tl gember knoflookpasta
2 groene pepers fijngesneden zonder het zaad
2 tl kurkuma
600 gr kippendijenvlees in kleine stukjes gesneden
3 el geraspte kokos
2 dl water
Zout
2 el koriander blaadjes

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken tijdens een kookworkshop bij kookstudio keukenvuur
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Stoofpot van zoete aardappel en kip  uit de Indiase keuken

Bereiding:

Zet een pan met water en zout op het vuur en kook daar het kippenvlees zachtjes in gaar.Als de kip gaar is neem dan de pan van het vuur giet het water af en zet de kip apart weg.Verhit de olie in een pan en bak de ui gaar.Voeg dan de knoflook gemberpasta en de gesneden peper toe en bak dit kort mee.Voeg de tomaten toe en stoof dit totdat het meeste vocht van de tomaten verdampt zijn.Roer dan de kurkuma en wat zout erdoor. Meng nu de kip en de koriander erdoor en breng op smaak .