Kip met groene peper recept uit de Indonesische keuken Boemboe hijau ayam

Kip met groene peper recept uit de Indonesische keuken

Kip met groene peper recept uit de Indonesische keuken

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 500 gr kippendijenvlees
– 1 theelepel zout
– 2 eetlepels citroensap
– 1 sereh stengel fijngesneden
– 1 eetlepel olie
– 3 dl water
Voor de kruidenpasta
– 6 groene pepers zonder zaad fijngesneden
– 4 teentjes knoflook fijngesneden
– 2 theelepels fijngehakte gember
– 60 gr kemirinoten
– 2 eetlepels olie
– 1 eetlepel tamarinde
– 1 theelepel zout

Kip met groene peper recept uit de Indonesische keuken

Bereiding:

Snij het kippendijenvlees in blokjes doe dit in een komen bestrooi ze met zout en limoensap.
Meng de pepers, sjalotten, knoflook, gember, noten , olie, tamarinde en het zout in een vijzel en stamp dit tot een gladde pasta.
Verhit de olie in en pan en bak op laag vuur de kruidenpasta 4 minuten.
Voeg de sereh toe en bak dit 1 minuut mee.
Voeg de kip toe en bak deze 4 minuten mee.Blus af met het water en kook de kip op laag vuur gaan. Breng op smaak met wat zout.

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
Thaise Pomelo salade met cashewnoten uit Chang Rai
lokale markt Siep Raep Cambodja
Roergebakken biefstuk met Kampot peperkorrels Cambodjaans gerecht
lokale markt Siep Raep Cambodja
Citroengras galanga Kroeung smaakmakers uit de keuken van Cambodja
lokale markt Siep Raep Cambodja
Salade van Jackfruit met oesterzwammen en basilicum naar Cambodjaanse recept