Kip met groene peper recept uit de indonesische keuken boemboe hijau ayam

Ingrediënten

500 gr kippendijenvlees
1 theelepel zout
2 eetlepels citroensap
1 sereh stengel fijngesneden
1 eetlepel olie
3 dl water
Voor de kruidenpasta
6 groene pepers zonder zaad fijngesneden
4 teentjes knoflook fijngesneden
2 theelepels fijngehakte gember
60 gr kemirinoten
2 eetlepels olie
1 eetlepel tamarinde
1 theelepel zout

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Kip met groene peper recept uit de Indonesische keuken

 

Snij het kippendijenvlees in blokjes doe dit in een komen bestrooi ze met zout en limoensap.
Meng de pepers, sjalotten, knoflook, gember, noten , olie, tamarinde en het zout in een vijzel en stamp dit tot een gladde pasta.Verhit de olie in en pan en bak op laag vuur de kruidenpasta 4 minuten.Voeg de sereh toe en bak dit 1 minuut mee.Voeg de kip toe en bak deze 4 minuten mee.Blus af met het water en kook de kip op laag vuur gaan. Breng op smaak met wat zout.