Meer informatie bel: 030 7370051 info@keukenvuur.nl

Kip met banaan chili glace Ayam Mas Berwangi Maleisische keuken

Kip in een saus van banaan en chili naar Maleise recept
Recepten uit de Maleise keuken

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 400 gr kippendijenvlees in stukken gesneden
 
Marinade
– 1 theelepel suiker
– 1 theelepel lichte sojasaus
– 2 teentjes knoflook fijngesneden
– 2 stuks kerriebladeren in stukken gesneden ( of 1 theelepel gedroogd)
– 1 eetlepel koriander zaad
– ½ eetlepel kerriepoeder
Saus
– 2 eetlepels banaanchilisaus ( te koop in de toko)
– 1 eetlepel Hoisinsaus
– 1 dl water
– ½ theelepel maisbloem

Bereiding:

Meng alle ingrediënten van de marinade in een vijzel en maak er een pasta van.Marineer de kip met de deze pasta en laat dit 1 uur in de koelkast staan.Verhit  olie in een wok en bak de kip gaar.Blus dan af met de ingrediënten voor de saus en laat de kip zachtjes in de saus pruttelen.

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
Alle recepten-voor-de-mexico-kookworkshop
Ovenschotel van kip met Mexicaanse peper tortillachips en avocado
Streetfood recepten keukenvuur
Zo maak je gevulde pannenkoeken het Streetfood uit India Pantaras
Vietnamese recepten
Zoete aardappel taartje met gamba het Streetfood van Vietnam
Vietnamese recepten
Varkensvlees gegaard in kokosmelk op de Vietnamese manier