Kip met banaan chili glace ayam mas berwangi maleisische keuken

Ingrediënten

400 gr kippendijenvlees in stukken gesneden
Marinade
1 theelepel suiker
1 theelepel lichte sojasaus
2 teentjes knoflook fijngesneden
2 stuks kerriebladeren in stukken gesneden ( of 1 theelepel gedroogd)
1 eetlepel koriander zaad
½ eetlepel kerriepoeder
Saus
2 eetlepels banaanchilisaus ( te koop in de toko)
1 eetlepel Hoisinsaus
1 dl water
½ theelepel maisbloem

Streetfood kookworkshop

kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (non alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 15 personen
  • Inclusief de BTW
  • Workshop te boeken voor deze prijs van 13:00 - 16:00

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 pp euro p.p.

Bereiding

Kip in een saus van banaan en chili naar Maleise recept

 

Meng alle ingrediënten van de marinade in een vijzel en maak er een pasta van.Marineer de kip met de deze pasta en laat dit 1 uur in de koelkast staan.Verhit  olie in een wok en bak de kip gaar.Blus dan af met de ingrediënten voor de saus en laat de kip zachtjes in de saus pruttelen.