Kip met banaan chili glace ayam mas berwangi maleisische keuken

Ingrediënten

400 gr kippendijenvlees in stukken gesneden
Marinade
1 theelepel suiker
1 theelepel lichte sojasaus
2 teentjes knoflook fijngesneden
2 stuks kerriebladeren in stukken gesneden ( of 1 theelepel gedroogd)
1 eetlepel koriander zaad
½ eetlepel kerriepoeder
Saus
2 eetlepels banaanchilisaus ( te koop in de toko)
1 eetlepel Hoisinsaus
1 dl water
½ theelepel maisbloem

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Kip in een saus van banaan en chili naar Maleise recept

 

Meng alle ingrediënten van de marinade in een vijzel en maak er een pasta van.Marineer de kip met de deze pasta en laat dit 1 uur in de koelkast staan.Verhit  olie in een wok en bak de kip gaar.Blus dan af met de ingrediënten voor de saus en laat de kip zachtjes in de saus pruttelen.