Kip met allspice en kikkererwten colombo de poulet

Ingrediënten

500 gr kippendijenvlees in klein stukjes gesneden
2 uien fijn gesneden
2 teentjes knoflook fijn gesneden
2 eetlepels kerriepoeder
1 theelepel allspice poeder gemalen
5 dl water
1 eetlepel sushiazijn
3 takjes tijm
150 gr kikkererwten gaar
1 winterpeen in kleine blokjes gesneden
1 rode peper zonder het zaad fijn gesneden
zonnebloemolie
zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Verhit de olie in een pan en bak oplaag vuur de ui en knoflook kort aan. Voeg dan de kip toe en bak deze 3 minuten mee. Voeg dan de kerriepoeder, allspice, water, azijn en de kikkererwten toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en voeg de wortelen de peper toe. Laat de kip in 15 minuten oplaag vuur zachtjes gaar worden en breng alles op smaak met zout en peper.