Kip in zwarte peper saus recept uit de keuken van sri lanka

Ingrediënten

500 gr kippendijenvlees
1 ui fijn gesneden
2 trostomaten in blokjes gesneden zonder het zaad en vel
1 groen paprika in blokjes gesneden
2 theelepel kurkuma
2 teentjes knoflook fijn gesneden
1 eetlepel verse gember geraspt
1 eetlepel gedroogde kerriebladeren
2 st pandanblad
1/2 theelepelzout
2 theelepel gemalen zwarte peper
1 kaneelstokje
2 eetlepels gebroken peper korrels
1 theelepel zwarte peper gemalen
2 dl kokosmelk
2 eetlepels vloeibare tamarinde
zonnebloemolie
2 dl water
zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Kip in een zwarte peper tamarinde saus recept uit Sri Lanka

Meng in een kom de kippendijenvlees met 1/2 theelepel zout en de gemalen zwarte peper en laat dit 15 minuten marineren. Verhit de olie in een pan en bak de ui en paprika kort aan. Voeg dan de knoflook, gember, kruidnagel, kurkuma, tomaat, gemalen peper, kaneel, kardemon en kerriebladeren toe en bak dit kort mee. Voeg dan de kip toe en bak deze kort mee. Blus af met de kokosmelk, water en de tamarinde en breng alles aan de kook. Zet dan het vuur lager en maak de kip zachtjes. Breng op smaak met zout en peper.