Kip in spicy curry saus recept uit de keuken van sri lanka

Ingrediënten

500 gr kippendijenvlees in blokjes gesneden
1 theelepel zware peper gemalen
1 eetlepel kurkuma
2 rode pepers in stukjes gesneden
1 eetlepel specerijenmix
½ theelepel zout
1 ui fijngesneden
2 teentjes knoflook fijn gesneden
1 eetlepel verse gember geraspt
2 st kruidnagel
1 kaneelstokje
4 zwarte kardemon peulen
1 eetlepel gedroogde kerriebladeren
1 eetlepel vloeibare tamarinde
3 dl kokosmelk
1 dl water
zonnebloemolie
zout en peper
1 pandan blad

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Kip in een kruidige specerijen curry naar recept uit Sri Lanka

Meng in een kom de kippendijenvlees met de zwarte peper gemalen, kurkuma, zout, specerijenmix en de rode peper en laat dit 15 minuten marineren. Verhit de olie in een pan en bak de ui kort aan. Voeg dan de knoflook, gember, kruidnagel, kaneel, kardemon, kerriebladeren en pandanblad toe en bak dit kort mee. Voeg dan de kip toe en bak deze kort mee. Blus af met de kokosmelk, water en de tamarinde en breng alles aan de kook. Zet dan het vuur lager en maak de kip zachtjes. Breng op smaak met zout en peper. Sri Lanka specerijenmix recept