Kip in specerijensaus kari ayam pedas maleisische keuken

Ingrediënten

400 gr kippendijenvlees in stukjes gesneden
4 dl kokosmelk
Zout
Suiker
olie
6 sjalotten fijngesneden
4 teentjes knoflook fijngesneden
3 theelepels kerriepoeder
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel gemalen koriander
2 theelepels venkelzaad
1 theelepel kurkuma poeder
4 stuks kardemom gekneusd
3 laurierbladeren
2 kaneelstokjes
2 verse currybladeren of een theelepel gedroogd
1 theelepel fenegriekzaad

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Gestoofde kip in kruidige specerijen saus naar Maleise recept

Verhit de olie in een pan en  bak hierin de sjalotten, knoflook, kerriepoeder, chilipoeder, koriander, venkelzaad en de kurkuma  kort aan.Voeg dan de kardemom, laurier, kaneel, currybladeren en de fenegriek toe en bak dit kort mee.Voeg dan de kip toe en bak dit kort mee.Blus dit af met het kokosmelk en kook de kip zachtjes gaar.Haal dan de pan van het vuur  en voeg  suiker en zout naar smaak toe.