Kip in sesam saus recept uit de maleise keuken

Ingrediënten

450 gr kippendijenvlees fijn gesneden
1 eetlepel verse gember geraspt
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel Chinese kookwijn
1 eetlepel sesamolie
20 gr sesamzaad geroosterd
2 dl kippenbouillon
zout en peper
zonnebloemolie

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Kippendijen in een saus van sesam en gember uit de Maleise keuken

Verhit de olie in een pan en bak de gember kort aan. Voeg dan de kip toe en bak deze kort mee. Blus af met de bouillon, sojasaus en kookwijn en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat de kip zachtjes gaar worden. Zet dan het vuur uit en voeg de sesamolie en het sesamzaad toe, breng op smaak met zout en peper.