Kip in piri piri saus portugees recept frango con piri-piri

Ingrediënten

4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook fijngesneden
500 gr kippen dijen vlees gesneden
2 uien in plakjes gesneden
8 tomaten in 4e gesneden
1 wortel geschild en in blokjes gesneden
1 gele paprika in blokjes gesneden
1 groen paprika in blokjes gesneden
1 rode paprika in blokjes gesneden
2 laurierbladeren
2 dl kippenbouillon
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels piri -piri saus ( recept staat op de site)

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Stoofpot van Kippendijen in een zachte piri piri saus naar portugees recept

Verhit een pan met 2 eetlepels olie en bak de kip aan totdat de blokjes goudbruin en gaar zijn. Haal ze dan uit de pan en zet de blokjes apart.Verhit de overgebleven olijfolie in een pan en bak de uien en de knoflook 3 minuten.Voeg de tomaten, wortels, paprika’s, laurierblad, bouillon, tomatenpuree en de piri-pirisaus toe en breng aan de kook.Voeg de kip weer toe en laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen. Serveer met rijst en of aardappels. Recept Piri-Piri saus