Kip in een saus van limoenblad recept uit de Indonesische keuken Ajam Panike

Kip in een saus van limoen recept uit de Indonesische keuken

Kip in een saus van limoen recept uit de Indonesische keuken

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 500 gr kippendijenvlees
– 6 sjalotten fijngesneden
– 2 rode pepers fijngesneden
– 4 teentjes knoflook fijngesneden
– 1 theelepel trassi
– 1 eetlepel goela djawa
– 3 dl kokosmelk
– 2 dl water
– 1 eetlepel verse gember fijngesneden
– 1 stuk sereh in de lengte doorgesneden
– 15 limoenblaadjes
– 10 st kemirinootjes
– Rasp van 1 limoen
– 1 dl olie
– 2 eetlepels santen

Kip in een saus van limoen recept uit de Indonesische keuken

Bereiding:
Meng de sjalotten, knoflook, kemiri, pepers, trassi, goela djawa, gember, sereh, limoenblad en de rasp van de limoen in een vijzel en stamp dit tot een gladde pasta.Snij de kip in kleine stukjes . Verhit een pan met de olie en bak hierin de kruidenpasta op laag vuur 3 minuten.Voeg de kip toe en bak deze 2 minuten mee. Blus af met de kokosmelk en het water en breng dit aan de kook.Laat dit zachtjes pruttelen totdat de helft van het vocht verdampt is. Bind de rest van het vocht af met 2 eetlepels santen.Breng op smaak met zout en peper.

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
Thaise Pomelo salade met cashewnoten uit Chang Rai
lokale markt Siep Raep Cambodja
Roergebakken biefstuk met Kampot peperkorrels Cambodjaans gerecht
lokale markt Siep Raep Cambodja
Citroengras galanga Kroeung smaakmakers uit de keuken van Cambodja
lokale markt Siep Raep Cambodja
Salade van Jackfruit met oesterzwammen en basilicum naar Cambodjaanse recept