Kip in een saus van limoenblad recept uit de indonesische keuken ajam panike

Ingrediënten

500 gr kippendijenvlees
6 sjalotten fijngesneden
2 rode pepers fijngesneden
4 teentjes knoflook fijngesneden
1 theelepel trassi
1 eetlepel goela djawa
3 dl kokosmelk
2 dl water
1 eetlepel verse gember fijngesneden
1 stuk sereh in de lengte doorgesneden
15 limoenblaadjes
10 st kemirinootjes
Rasp van 1 limoen
1 dl olie
2 eetlepels santen

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Kip in een saus van limoen recept uit de Indonesische keuken

Meng de sjalotten, knoflook, kemiri, pepers, trassi, goela djawa, gember, sereh, limoenblad en de rasp van de limoen in een vijzel en stamp dit tot een gladde pasta.Snij de kip in kleine stukjes . Verhit een pan met de olie en bak hierin de kruidenpasta op laag vuur 3 minuten.Voeg de kip toe en bak deze 2 minuten mee. Blus af met de kokosmelk en het water en breng dit aan de kook.Laat dit zachtjes pruttelen totdat de helft van het vocht verdampt is. Bind de rest van het vocht af met 2 eetlepels santen.Breng op smaak met zout en peper.