Kip in een kruidige mosterdsaus recept uit de keuken van sri lanka

Ingrediënten

500 gr kippendijenvlees
1 theelepel zwarte peper gemalen
1 eetlepel gedroogde kerriebladeren
3 trostomaten in blokjes gesneden zonder het zaad en vel
1 eetlepel mosterdpoeder
2 uien fijn gesneden
2 eetlepels sojasaus
1 rode peper in stukjes gesneden
1 kaneelstokje
3 eetlepels geel mosterdzaad
1 theelepel zout
1 stengel citroengras in de lengte door gesneden
2 st pandanblad
4 eetlepels witte wijn azijn
2 dl kokosmelk
zout en peper
1 eetlepel zwart mosterdzaad
zonnebloemolie

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Kip in kruidige mosterd specerijen saus recept uit Sri Lanka

Meng de witte wijn azijn met de gele en zwarte mosterdzaad door elkaar en laat dit 30 minuten marineren. Stamp dit dan fijn in een vijzel of draai dit glad in de keukenmachine. Verhit de olie in een pan en bak de uien en de rode peper kort aan. Meng er dan de kaneel, kerriebladeren, citroengras en pandanblad doorheen en bak dit kort mee. Voeg dan de kip toe en bak dit kort mee. Voeg dan de tomaten, zout, sojasaus mosterdzaad mix, kokosmelk en de mosterdpoeder toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en maak de kip zachtjes gaar. Breng op smaak met zout en peper.